Banner Sisyphus

 

Ruta van Hoof

 

Ruta van Hoof is actrice, muzikant en theatermaker en in 2015 afgestudeerd aan de Arnhemse toneelschool.

 

Als actrice speelde Ruta onder andere bij Het Onafhankelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool, Het Nationale toneel, Club Guy and Roni, Theatergroep The Young Ones en de Veenfabriek.

 

In de voorstelling Genesis van Het Nationale Theater onder regie van Johan Doesburg speelde ze onder andere de rol van Eva waarvoor ze genomineerd voor de Guido de Moor-prijs.

Sinds haar afstuderen is ze te zien geweest in verschillende producties van Toneelgroep Oostpool, waaronder Richard III en De Lankmoedigen, waarin zij niet alleen acteerde maar ook op harp en accordeon een bijdrage leverde.

 

 

Sinds 2017 is Ruta als acteur, muzikant en theatermaker verbonden aan muziektheatergezelschap De Veenfabriek. Hier vertolkte ze onder andere de rol van Krekel in de productie Pinokkio onder regie van Joeri Vos, de Oerol-hit van 2018.

 

In 2019 maakte en speelde ze de voorstelling Bewegende Ruimte, de eerste voorstelling onder haar eigen stichting, TB RUUT.

Te zien in

 

TOEN WIJ DE TIJD HADDEN | De Vandalen

Een online dramaserie over het leven dat doorgaat in tijden van isolatie.

 

DAN MAAR ZOMERFESTIVAL | Veenfabriek

Een online festivalterrein vol filmpjes, muziek, korte scènes, huiselijke taferelen en absurde en creatieve experimenten. 

 

ZOLDERSESSIES | Veenfabriek

Intieme muziektheater-sessies over mensen onderweg naar een feest, midden in het feestgedruis, of juist net aan het vertrekken.

 

Lees meer >

webdesign: Pronti